Renovatie

Aanstaande dinsdag wordt hier begonnen met het groot onderhoud aan de woning. Eigenlijk is het meer een renovatie waarbij je in je huis blijft kamperen. Badkamer, keuken en toilet moeten helemaal leeg en verder moeten bepaalde plekken in huis bereikbaar zijn voor werkzaamheden. Bovendien gaat het zo stoffig worden dat alle spullen die wel blijven staan goed afgedekt moeten worden. Ze hadden het ook over emmers om de wc door te spoelen, maar ik hoop toch dat dat een grap was. Douchen en de was kan voorlopig niet hier en ik ben er nog niet uit of ik de beschikbare keet daarvoor gebruik of dat ik iets met mijn werk regel (ik werk in een woonzorgcentrum voor ouderen). Eerst maar even zien hoe die keet er van binnen uit ziet.
 
Op dit moment heb ik even zin om hard te gaan gillen. Overal staan spullen en ik weet eigenlijk niet goed wat ik wel en niet kan gebruiken straks. Geen idee of ze ervoor zorgen dat ik mijn kookplaat kan gebruiken. Dus heb ik wel of niet pannen nodig. Ik doe maar gewoon alles naar zolder en dan wordt het een paar weken brood en afhaal. Op mijn werk kan ik trouwens ook nog eten. Alles gaat toch vreselijk vies worden en eer je erbij kan ben je wel even bezig. Het wordt dus echt k(r)amperen.
 
Morgenavond moet ik klaar zijn met alles vrij maken en dan maak ik wat foto’s en vervolgens wil ik aan het eind van elke dag dat er gewerkt is foto’s maken om bij te houden hoe e.e.a. verloopt. Met de foto’s van de eerste dag mee zouden dat dan 14 logs moeten worden, maar dat kan wel 6 weken beslaan want er zijn 13 werkdagen en die zijn niet allemaal na elkaar begrijp ik van anderen. Bij de overburen zie ik bijvoorbeeld het keukenblok al sinds woensdag zonder blad van de muur af staan zonder dat er iets lijkt te gebeuren.
 
Tijd om verder te gaan met sjouwen.
 
 
Vervolg: renovatie, wat vooraf ging
Onderaan elk renovatiebericht staat zo’n link met vervolg naar het volgende.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.