Beleef de lente 2014

 Het zit onder andere wat betreft techniek even niet mee dit jaar. Eigenlijk zijn op dit moment (2 maart) alleen de ooievaar en torenvalk helemaal goed online. Maar dat gaat vast goedkomen.
En hopelijk werken de vogels dan zelf ook mee. 😉
Dit jaar gaan we meekijken in de nesten van de:

van links naar rechts:

spreeuwVogel van het jaar 2014, doet dit jaar voor het eerst mee. Lijkt me erg leuk, het zijn zulke grappige vogels.

torenvalk – Prachtig om te zien. Vorig jaar helaas zonder jongen.

steenuil – Superschattig. Vorig jaar helaas geen nestje omdat het mannetje verdween. Dit jaar vanaf een andere locatie. Dat is wel even wennen, maar waarschijnlijk nog leuker omdat we volgens de beheerders nu ook meer kunnen zien wat ze buiten doen.

slechtvalk – Al een paar jaar mijn favoriet. Hopelijk eens een seizoen waarin PA en zijn huidige vrouw zonder gevechten met anderen kunnen broeden. Helaas werkt de techniek niet mee. Beeld wil af en toe wel lukken, maar geluid is slechts een brom of helemaal niets.

gekraagde roodstaartVan deze kan ik me niet zoveel herinneren. Ik geloof dat er geen binnencam was; dan is het toch minder leuk.

koolmees – Ook leuk om te volgen. Vorig jaar helaas niet zo succesvol. Ik geloof dat het mannetje verdween en het vrouwtje de jonkies niet alleen kon verzorgen en deze uiteindelijk onder de nestbedekking verdwenen. Update: Ik herinner me het weer wat. Door de kou kon ze de jongen niet alleen laten om voedsel te zoeken. Het was dus kiezen en welke keuze ze ook maakte..

ooievaarAltijd leuk, al vind ik het jammer dat we sinds vorig jaar een ander nest in beeld hebben. Het vorige was erg mooi tussen de bomen. Ik vind het een bijzondere vogel. Niet iedereen waardeert de vogel nog na het volgen, dus wees op je hoede als je niet echt wilt weten hoe de natuur werkt.

oehoe – De oehoe heeft besloten dit jaar zelf een ander nest te kiezen waardoor we nu naar een lege richel zitten te kijken. De cam doet het wel en geluid daarbij ook en het is superrelaxed om naar te luisteren.

zeearendHier ben ik wel heel benieuwd naar. Deze enorme vogel, hoe zou dat eruit zien als deze het nest op en af vliegt? Wat voor prooi komt er mee en hoe groot is dat?

Jammer dat de zwaluwsoorten niet meer meedoen en ik had ook de merel wel op vervolg willen zien. Maar voor nu is het genieten van deze 9 (zodra ze allemaal online en/of gearriveerd zijn).

Ik ben overigens een kijker, geen insider. 😉

Buiten de vogels zijn de vos en bever ook te zien:

Volg de vos

Volg de bever

Er zijn natuurlijk nog veel meer cams die zelfs het hele jaar door beelden laten zien.
Wil je meer zien.. doe gewoon een Googlerondje.

Veel plezier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.