Silvester 2004 – 2022

4 juli 2022

Op 4 juli heb ik afscheid genomen van Silvester.

Hij is 18 jaar oud geworden, mijn mooie mannetje.
Silvester is altijd een enorme lieverd geweest die niet eens wist dat hij ook kon blazen of met zijn nageltjes slaan.

Hij had al langere tijd last van obstipatie waarvoor hij dagelijks Laxatract kreeg en voeding met veel vezels. Gelukkig vond hij dat lekker.
Nadat ik hem in januari een keer toch andere brokken gaf -de dierenarts was over op een ander merk en ik was te laat met het bestellen van de brokken die hij altijd kreeg-, ging het meteen mis.
Volgens de dierenarts zat hij niet verstopt, maar ik zag alle kenmerken en de pijn die hij had.
Dit kwam weer goed, maar hij bleef hierna alleen meer en meer afvallen; echt goed was het dus niet.

Vervolgens ga je dan toch richting ‘hoe lang hier nog mee door’.
Op het moment dat hij naast mij op de leuning van de bank zat en ik zag dat hij een klein toevalletje had waardoor hij bijna viel was het tijd. Ik herinnerde me Lola nog. 🙁
Dus een afspraak gemaakt bij de dierenarts. Natuurlijk gaat hij dan ineens leuk spelen en actief worden, maar als je dan foto’s maakt en deze later ziet, weet je dat je de juiste beslissing hebt genomen.

De foto hierboven heb ik gemaakt op de ochtend van zijn overlijden. Een foto hierna op de rand van de bank laat hem van de zijkant zien en dan zie je echt dat er bijna niets van hem over was. Hij woog nog amper 3 kilo.

Het is goed zo. Silvester heeft gelukkig die vreselijk verzengende hitte niet hoeven meemaken. Als je al niet lekker bent is dat helemaal ellendig.

Lieve Silvester, na jou was er helemaal niets meer. Wat was dat moeilijk.
Na het overlijden van Kitty heb ik erg getwijfeld, maar je was zoveel meer op mij gericht, net als voor zij er was, en ik had niet het idee dat je een nieuw maatje wilde.
Ik hoop dat je nu samen bent met Kitty, Plumo en Boeffie en de vriendjes van hun daarvoor. Lola, Pemmetje en Beauty. Met jouw overlijden is bij mij de schakel verbroken tussen jullie allemaal.



2 Replies to “Silvester 2004 – 2022”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.