Regenboogdieren

Pemmetje

28 april 1986 – 07 augustus 2002

14 jaar was zij mijn maatje. Mijn eerste lieve knuffeltje. Lief en leed hebben we gedeeld. Al ben ik dol op de anderen, met Pem had ik die speciale band die je waarschijnlijk maar 1 keer meemaakt. Ondanks de rust die ze nu heeft doet het meer pijn dan ik verwacht had. Ik kom er natuurlijk overheen, maar vergeten zal ik haar nooit.

Mijn kleine zeurmeisje.
Lieve Pem, ik mis je!

Lola

11 juni 1992 – 3 mei 2007

Samen met haar zus Plumo kwam Lola in 1992 als kitten in mijn leven. 15 jaar heb ik van haar niet al te makkelijke karaktertje mogen genieten. Dat ik haar moet missen vind ik des te moeilijker omdat zij nooit ziek is geweest. Toen ze dan ziek werd kon ik niet geloven dat het zo ernstig was dat het wel eens fataal zou kunnen worden.

Lieve prinses Lola,
Ik mis je kwajongensstreken en het aanraken en aaien van je zachte lijfje.

Boeffie

2 juni 1987 – 24 juli 2008

Op 19 januari 1992 kwam Boeffie bij Pemmetje en mij wonen. Hij was toen ruim 4 jaar.
Hij was altijd een hele lieve makkelijke kat die nooit een pootje naar je uitsloeg. Iedereen die binnenkwam was altijd op slag verliefd op Boeffie. Eigenlijk was Boeffie ook altijd een gezonde kat. Hij heeft eens iets met zijn lever gehad, maar verder ging het goed. Hij was alleen dement. Ik denk dat dat ongeveer in 1998 is begonnen. Hij schreeuwde het hele huis bij elkaar en is door verschillende dierenartsen door de molen gehaald, maar overal werd
hetzelfde gezegd. Gezond, maar dement. Ach, daar doen we het dan maar mee.

Lieve Boeffie,
wat heb ik op je gemopperd om je geschreeuw.
Mijn lieve ouwe mannetje, ik hoor je nog steeds en dat vind ik heerlijk.

Plumo

11 juni 1992 – 7 januari 2009

Plumo kwam samen met zus Lola in 1992 het huis vullen. Ze had wel een gebruiksaanwijzing. Alleen aaien over haar kopje en kin. Ging je verder dan kon je een tik verwachten. Ze gebruikte daarbij niet bewust haar nagels maar mensen schrikken ervan waardoor ze niet zo geliefd was. Ik kon prima met haar knuffelen, zolang ik de regels maar in acht hield. Ze had zo’n heerlijk snoetje met dat neusje half zwart half wit, soms roze. En die prachtige olifantenteentjes. Als zij zat te eten kreeg je spontaan trek, want ze kon zo smakelijk eten. En als ze wist dat er iets lekkers kwam kon ze zo heerlijk haar bekje aflikken bij alleen al het idee dat ze dat lekkers zou krijgen.

Lieve Plumo,
je was mijn knuffeltje. Ik mis het zo dat je lekker bij me op de bank onder een dekentje lag opgerold. Je enorme geschreeuw als ik vis aan het koken was. Met jouw dood is een heel tijdperk voor mij afgesloten. Met jou om me heen voelde het alsof de anderen er nog een beetje waren. Ik hoop dat je je geliefde Boeffie vindt achter de Regenboog Brug.
Doe ook knuffels van mij aan Lola en Pemmetje.
Meisje, ik mis je.

Beauty

15 juli 1992 – 15 september 2009

Beauty heeft in totaal 10 jaar bij mij gewoond. Ze kwam met haar baasje mee toen hij bij mij kwam wonen en omdat ze niet met Lola en Plumo kon opschieten bleef ze ook weer bij hem toen wij besloten uit elkaar te gaan.
Zij was een heel erg lieve poes die absoluut niet van zich af wist te bijten en daar maakten Plumo en vooral Lola flink misbruik van. De keren dat zij alleen met Pemmetje of
Boeffie met ons meeging naar de camping, zagen we haar helemaal opbloeien. Ze heeft uiteindelijk nog 5½ jaar het huis helemaal voor zichzelf gehad en dat was echt heerlijk
voor haar.

Lieve Beauty,
de laatste jaren heb ik je nog maar heel af en toe gezien, maar ik weet dat je het goed had bij je baasje. Achter de Regenboogbrug is alles anders. Je wordt niet gepest maar je krijgt wel heel veel vriendjes. Dag meisje.

Carrie

± 14 augustus 2008 – 14 april 2017

Carrie heb ik in december 2008 voor mijn verjaardag gekregen als gezelschap voor Cujo. Helaas gingen er wat jaren aan voorbij eer Cujo ook inzag dat dat gezellig kan zijn. Een kleine 2½ jaar hebben ze toch nog samen doorgebracht.
Carrie was een schattig klein ding, maar wilde niets van mij weten. Ze pakte eten van me aan, maar zodra ik met mijn hand in de buurt kwam ging ze ervandoor. Daarom was het ook zo fijn toen ze eindelijk samen konden. Carrie was dol op Cujo en de laatste uurtjes heeft ze nog fijn dicht tegen hem aan gezeten.

Dag lieve Carrie. ♥

Kitty

±  mei 2002 – 17 april 2018

Kitty heb ik in november 2009 uit asiel Almere gehaald als perfect kameraadje voor Silvester. Zij was toen 7 jaar. Ze stapte de draagmand uit alsof ze altijd al bij ons woonde en buiten af en toe wat broer/zus gekibbel met Silvester was de keuze voor Kitty prima.
Kitty was een enorm lief dametje dat nooit haar klauwtjes gebruikte. Ze had een eetprobleem waardoor ze flink dik werd en al heb ik haar netjes op gewicht gekregen, ze bleef altijd honger houden. Ik vraag me nog altijd af wat dit geweest kan zijn. De dierenarts is er ook niet achtergekomen.

Lieve Kitty,
ik mis je lieve mauwtjes en je getrippel. Je trippelde zo schattig, ook toen je weer op gewicht was was dit schattig om te zien.
Dag poppetje.