Wassen en drogen..

..dat gaat dus even niet meer.

Wasmachine hield er vrijdag met een hoop kabaal mee op (nadat ik snel de stroom eraf gooide). Blij dat ik niet wegga terwijl het ding draait. Een vreselijk schurend geluid liet mij denken dat de hele trommel was afgebroken en nu los in de rubbers zou liggen. Na wat zoekwerk (Google uiteraard) lijkt het om de lagers te gaan. Vol goede moed de machine opengeschroefd, maar verder dan dat kom ik niet want het is simpelweg veel te zwaar. Bovendien heb ik geen idee welke dingen de lagers zijn en als die kapot zijn of ik dan zie dat dat zo is. Ik heb wel een klusforum gevonden waar ik hoop wat antwoorden te krijgen zodat ik misschien straks precies weet wat het probleem is en ik ergens een offerte kan opvragen. Helaas niemand in de buurt die ik om hulp kan (of durf te) vragen.
 
Ik heb wat foto’s gemaakt (wie weet staat het defect wel op de foto en is er een slimmerd die het ziet en wil vertellen wat het is). Meer foto’s zitten er niet in, want het lijkt erop dat nu ook mijn (oude, want de andere is begin van het jaar overleden) fototoestel de geest heeft gegeven. Tenzij alle batterijen leeg zijn, ook die ik nieuw uit de verpakking heb gehaald. De oplaadbare zitten nu in de muur en ik hoop maar het beste ervan.
 
De foto’s die ik nog wel kon maken:
 
 
 
 
 
Op dat forum had ik al begrepen dat het nogal zwaar is eea los te draaien en dat je daar speciaal gereedschap voor nodig hebt. De standaard spullen heb ik wel, maar geen poelietrekker of slagmoersleutel.  Het apparaat is 8 jaar jong en ik was alleen voor mezelf. De droger gebruik ik misschien 2 keer per jaar.. slijtage kan mijns inziens het probleem dus niet zijn.
 
Zojuist een reactie op dat forum gekregen. Dit is wat ik moet gaan doen:
 

Nu nog een slachtoffer vinden die me erbij gaat helpen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.