Een nieuw wasmasjientje

Toen twee weken geleden mijn wasmachine het begaf was ik even radeloos. Geprobeerd zelf te repareren, maar in je eentje is dat gewoon niet te doen. Veel te zwaar. Diverse keren op internet gezocht naar toch maar een nieuwe en uiteindelijk gevonden en besteld. Gelukkig zat net de laatste was er in toen hij het begaf, dus ik heb maar 1 keer tussendoor wat op de hand moeten wassen. Ik was vergeten hoe zwaar dat is. Respect voor alle vrouwen (en misschien ook wat mannen) die voor hele grote gezinnen dit jaren lang hebben gedaan. 
 
Gisteren werd mijn masjientje gebracht. Keurig tussen 09.30 – en 11.30 uur zoals me in een sms-je was gemeld. Eerst werd de oude machine weggehaald. Toen ontdekte ik dat ik niet goed had gelezen op de website. Ik had wel iets gezien over bestellen van een langer netsnoer in geval van aanwezigheid van een trekschakelaar, maar dat het aansluiten bij de bezorging hoorde las ik waarschijnlijk beter. Vooral omdat het nu ook zo aangesloten zat, met hetzelfde merk wasmachine. Het was wel kiele kiele, maar in de vorige woning had ik er zelfs iets vanaf geknipt omdat de kabel anders zo lang was. Maar goed.. probleem dus. Niet het aansluiten op de trekschakelaar, dat kan ik zelf ook wel, maar er moest een langer snoer op het masjientje. Uit ervaring weet ik dat dat niet makkelijk gaat (understatement) omdat tijdens de grote opknapbeurt een elektricien van de woningbouw dat zonder resultaat geprobeerd heeft nadat het mij zelf niet lukte. Machine moest dus onhandig staan met de opening opzij. Dit wilde ik nu niet, dus oplossing gevonden in een verlengsnoer waarbij ik de stekkers in een stekkersafe stop. Dat moet nog gebeuren omdat aan de machine een dwarsstekker zit en die past zo niet in de safe. Daar moet dus nog even een andere stekker op. Wassen was even belangrijker.
 
Ander probleempje was dat een bezorger de machine net even verkeerd vastpakte waardoor de plint aan de voorkant afbrak. Ik sprak af dat ik bij een winkel van de keten kon langsgaan en dan omruilen met de plint op een showmodel. Dat heb ik wel even op de bon laten zetten natuurlijk. Uiteraard geen showmodel aanwezig en die van de anderen (van mijn oude hadden we al geprobeerd) pasten niet. Het is natuurlijk absoluut niet een belangrijk onderdeel, en het zit er nu op, maar het moet heel zijn en niet bij elke trilling eraf vallen. Men gaat proberen het plintje te bestellen.. En terwijl ik dit tik gaat de telefoon en wordt me verteld dat het onderdeel besteld wordt maar voor de bestelling hebben ze mijn adres nodig.  
 
Masjientje heeft inmiddels drie keer gedraaid en tot volle tevredenheid. Hoeraaa. Ik kan nu ook fijn mijn dekbedden erin doen want ik heb meteen gekozen voor een grotere en lekker veel toeren zodat alles sneller droogt aan mijn ouderwetse lijntje.
 Voorheen stond de machine dus met de deur deze kant op. Erg onhandig omdat er niets kon staan.
Nu kan ik rondkijken voor een kastje dat daar kan staan.
 
Voorkant, lekker groot.
 
Plintje. Nog maar 1 clipje aan de bovenkant. De zichtbare zijkant kan ik redelijk dichtdrukken, de andere kant hangt los. Kan geen kwaad natuurlijk, maar het oogt niet zo netjes.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.