Hatsjie – AU!

Momenteel ben ik snipverkouden. Nou is dat verkouden zijn niet echt een probleem. Behalve dan het feit dat ik enorm hard nies waarbij ik dan eerst een flinke hap lucht binnen krijg. En daar zit mijn probleem..
Gisteravond is de kroon uit mijn kies gevallen. Hij zat nog vast met ‘noodlijm’ omdat ik alsmaar pijn houd met warm en koud en wellicht dat er toch een zenuwbehandeling aan te pas moet komen. De tandarts had gezegd dat ik de kies met suikervrije kauwgum moet vastplakken mocht hij loslaten, maar dat is pijnlijk onmogelijk. Gisteren nog even de doktersdienst gebeld of het kwaad kan als ik de kroon eruit laat -ik was ook bang hem in mijn slaap in te slikken- maar het kon geen kwaad, dus dan maar zo. Vandaag had ik naar een tandarts kunnen gaan om de kies weer vast te zitten, maar ik wacht liever tot morgen bij mijn eigen tandarts. Meteen maar een afspraak maken voor het doden van die zenuw, want het heeft me lang genoeg geduurd nu. De kroon zit er al meer dan een half jaar zo in.
Eten gaat op zich wel nu. Ik moet ‘gewoon’ zorgen dat het voedsel niet op het gapende gat komt. Lukt niet altijd.. kerm, kerm, kerm..  Drinken doe ik met een rietje -je geniet zo wel veel langer van een bakkie leut – maar het ergste is dus als ik moet niezen en er zo’n koude golf wind binnen komt. Ai, ai, ai..
Nog even doorbijten dus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.